maandag 21 maart 2011

Gearriveerd

De 2e dag in Florida zit er al weer bijna op. Alhoewel dit alweer de vierde keer is dat we hier zijn (en de 7e USA trip) kan ik nu al bijna zeggen dat dit een van de leukste vakanties hier gaat worden. Voor het eerst reizen we niet alleen rond van hotel naar hotel maar zitten we een week lang in een prachtige villa in Cape Coral. Maar eerst nog even terug naar de reis tot zover. We vlogen van Amsterdam naar Parijs en vandaar naar Miami. Het eerste stukje ging prima maar in Parijs begon de ellende. Wel eens een paar honderd passagiers tegelijkertijd in paniek zien raken omdat ze hun vlucht gaan missen? Op vliegveld Charles de Gaulle lijkt dat eerder regel dan uitzondering. De securitychecks daar gingen zo traag dat een complete hal afgeladen was met honderden passagiers die door veel te weinig controleposten geloodst moesten worden. Wij hadden op zich voldoende tijd voor de overstap maar kregen al snel in de gaten dat we het never zouden gaan halen. Geluk bij een ongeluk was dat we niet de enige waren waardoor ons vliegtuig netjes aan de gate bleef wachten totdat iedereen aan boord was. Ruim een uur vertraging, dat wel. De vlucht verliep prima, in een ouwe 747 van Air France zonder een eigen persoonlijk tv-scherm dus dat was wel even wennen. Door eerdere ervaringen waren we voorbereid op wederom lange wachttijden bij de Checks aan Amerikaanse kant maar dat viel dit keer enorm mee. Binnen no time waren we buiten en op weg naar de lokatie waar we onze auto konden halen. Een dikke Chevrolet SUV stond keurig op ons te wachten dus toen, met wat tegensputteren van de iPhone navigatie, op weg naar ons hotel in Weston (Ft. Lauderdale)waar we rond een uur of 7 arriveerden. Koffers gedropt en op zoek naar een eettentje in de buurt waar de eerste echte Amerikaanse burger er aan moest geloven. Check! Daarna rond een uur of 10 gaan slapen.

De volgende dag via de i75 richting Cape Coral aan de Mexicaanse Golf gereden. Heerlijk warm weer, een graadje of 25 meer dan we in Nederland gewens waren. Omdat we wat aan de vroege kant waren maar even een stop bij de ons bekende Miromar Outlets gedaan in Ft. Myers waar de nodige Ralph Lauren en Hilfiger shops geplunderd zijn. Door ons dus... Toen naar ons huis waar we de eerste week zullen verblijven. De villa overtrof alle verwachtingen. Zeer luxe ingericht, twee backs ers, drie slaapkamers een eigen zwembad en natuurlijk onze privé steiger waar onze boot komt te liggen die we dinsdag gaan halen. Nog even met Marcel naar een Wal Mart (huge!) gereden en daar de noodzakelijke levensmiddelen ingeslagen. Ook wat steaks gekocht die we 's avonds op de barbeque hebben gegooid. Life is good here!

Vandaag is een dag van relaxen, heerlijk buiten ontbijten en van de zon en natuurlijk de pool genieten. Sander en Nanny zullen vanavond bij ons komen en de rest van de week samen met ons genieten van de heerlijke relaxte sfeer hier. Deze week zullen we veel gaan varen, wakeboarden en dolfijnen spotten. Vanavond eerst maar weer eens wat vlees verbranden.
Wordt dus vervolgd!

3 opmerkingen:

  1. Laat de vakantie maar beginnen!

    We hopen dat ondanks de drukte op Charles de Gaulle, jullie een goede reis hebben gehad.
    Heerlijk dat het huis zo TOP is en dat jullie maar lekker zullen relaxen en genieten van de boot, wakeboarden en het dolfijnen spotten.

    Dat het BBQ-en maar goed gesmaakt heeft.

    Heel veel plezier verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen gaan jullie "goede tijden" tegemoet, heerlijk!
    Geniet ervan, dan genieten wij op afstand mee.
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet van de canals in Cape Coral en het varen in de Gulf. Foto's van de villa nog in het verschiet?

    BeantwoordenVerwijderen